Je keuken laten wrappen: Wat zijn de kosten?

Je keuken laten wrappen: Wat zijn de kosten?

eilish

Laatst bijgewerkt

Mensen doen het vandaag de dag steeds vaker: hun keuken laten wrappen. Maar wat houdt dit eigenlijk in en waarom zijn er zoveel mensen die hiervoor kiezen? Het wrappen van een keuken houdt in dat een specialist een dunne laag folie aanbrengt over je bestaande keukenkastjes en lades, waardoor jouw keuken een heel andere uitstraling krijgt. De folie is uiteraard in allerlei kleuren en met diverse patronen te krijgen, zodat je iedere stijl kunt kiezen die je maar wil. Het is ook een goede manier om je keuken er weer beter uit te laten zien zonder dat je alle kasten moet laten vervangen. In dit artikel vertellen we je meer over het laten wrappen van je keuken en de kosten hiervan!

Keuken laten wrappen: Dit zijn de kosten

Een keuken laten verbouwen is erg duur, dat weet iedereen. Je bent al gauw meer dan 10.000 euro kwijt en dat is dan zelfs nog goedkoop als je een beetje een moderne keuken wil. Gelukkig is er ook een tussenweg: je keuken laten wrappen. Zo ziet hij er weer als nieuw uit, maar hoef je niet te verbouwen. Dit scheelt een hoop geld en vaak ook een hoop tijd. Maar hoeveel betaal je nu eigenlijk voor het laten wrappen van een keuken? Dat is van een aantal dingen afhankelijk. Wat die dingen zijn, zetten we hieronder voor je op een rij.

1. Voor welk materiaal kies je?

Wil jij jouw keuken laten wrappen, dan wil je natuurlijk eerst weten wat de kosten hiervan zijn. Een van de meest belangrijke factoren voor de prijs van het wrappen van je keuken, is het materiaal waar je voor kiest. Vinyl wordt over het algemeen het meest gebruikt voor keukens. Ondanks dat het extreem dun is, is het toch erg sterk, wat het een geschikt materiaal maakt voor het wrappen van een keuken. Vinyl is ook erg flexibel, waardoor je het makkelijk overal overheen kunt aanbrengen. Alle soorten folies bevatten vinyl, maar in verschillende maten. Bekijk dus voordat je gaat beginnen welke soort folie het beste past bij jouw wensen en jouw budget. Je kunt kiezen uit de volgende soorten:

  • Matte folie: Wil je graag een strakke, moderne keuken zonder teveel frutsels? Dan kun je het beste kiezen voor matte folie. Deze folie weerkaatst geen licht, waardoor jouw keuken een rustige uitstraling krijgt. Je kunt matte folie vinden in het wit en zwart, maar er zijn ook allerlei vrolijke kleuren om uit te kiezen als je dat leuk vindt!
  • Folie met een opdruk: Folie met een opdruk kan ervoor zorgen dat jouw keuken er ineens helemaal anders uitziet. Als dat je doel is, bijvoorbeeld omdat je een beetje uitgekeken bent op het huidige uiterlijk van je keuken, dan is dit de beste folie voor jou. Je kunt uit allerlei opdrukken en prints kiezen, dus er zit altijd wel iets tussen dat je mooi vindt. 
  • Hoogglans folie: Hoogglans folie geeft jouw keuken een luxe en chique uitstraling. De folie beschikt over een extra toplaag die zorgt voor de glans op het materiaal. Je kunt een eenvoudige keuken in no-time veranderen in een luxe keuken met deze folie!

2. Wie schakel je in voor je keuken wrappen? Dit heeft ook gevolgen voor de kosten!

Je keuken laten wrappen krijgt ook andere kosten op basis van wie je hiervoor inschakelt. Kun je dit zelf doen, dan scheelt het natuurlijk al helemaal in de kosten, maar niet veel mensen kunnen dit zelf. Ook mensen die je hiervoor in kunt schakelen zijn nogal divers in wat ze hiervoor vragen. Vraag je bijvoorbeeld een zelfstandige vakman of ga je voor een gespecialiseerd bedrijf. Een ZZP’er is in de meeste gevallen goedkoper, aangezien ze alleen komen en er geen personeelskosten aan verbonden zitten. Dit heb je uiteraard wel als je een groter bedrijf inschakelt.

3. Wat is de gemiddelde prijs van het laten wrappen van je keuken?

Ga jij jouw keuken laten wrappen, dan wil je natuurlijk wel weten wat de gemiddelde kosten hiervoor zijn, zodat je al ongeveer een schatting kunt maken van wat je gaat betalen. De gemiddelde kosten zijn ook afhankelijk van waar je de folie op aan wil brengen. Hierin zijn er 3 keuzes die je kunt maken:

  • Folie aanbrengen op aanrechtblad: De gemiddelde kosten hiervan zijn 50 tot 100 euro per vierkante meter. 
  • Folie aanbrengen op je koelkast: De gemiddelde kosten hiervan zijn 40 tot 130 euro per vierkante meter. 
  • Folie aanbrengen op een achterwand met tegels: De gemiddelde kosten hiervan zijn 15 tot 65 euro per vierkante meter.

Is het mogelijk om zelf je keuken te wrappen voor lagere kosten?

Als je zelf je keuken gaat wrappen, zorgt dat natuurlijk voor lagere kosten. Maar is dit eigenlijk wel verstandig? In principe is wrapfolie niet moeilijk te gebruiken, maar je moet erg secuur kunnen werken. Ga je zelf aan de slag, dan is de kans groter dat het eindresultaat niet is wat je zou willen. Daarom schakelen de meeste mensen het liefst een vakman in om het te doen.

Veelgestelde vragen

Wat kost het om keuken te wrappen?

Dit is afhankelijk van de ondergrond die je wil laten wrappen en uiteraard van hoe groot je keuken is. Je kunt een ZZP’er of een bedrijf inhuren, dit scheelt ook in de kosten. Gemiddeld brengt een keuken laten wrappen kosten van 15 tot 130 euro per vierkante meter met zich mee.

Hoe duur is wrappen?

De gemiddelde prijs van het laten wrappen van een keuken is 50 euro per vierkante meter.

Kun je iedere keuken wrappen?

In de meeste gevallen kun je een keuken zonder problemen wrappen, alleen keukenkastjes met een houtstructuur zijn vaak niet te doen. Daarnaast mogen de kastjes geen beschadigingen hebben.

Kun je zelf een keuken wrappen?

Ja, in principe kan iedereen zelf een keuken wrappen. Let er echter wel op dat het niet zo makkelijk is als het misschien lijkt. Als je het zelf doet, kan het zijn dat het resultaat niet zo mooi is als je verwacht.

Dit artikel is geschreven door: eilish

Website